Blog

Festék színek hatása hangulatunkra, érzékszerveinkre - II. rész

Az otthonunk színei kifejezhetik az egyéniségünket, feldobhatják a lakást, világosíthatják, vagy tágíthatják a teret. Most tovább boncolgatjuk, hogy a különböző falfesték színeknek milyen hatása is van a hangulatunkra.

Festék színek hatása hangulatunkra, érzékszerveinkre - I. rész

Ön is fontosnak tartja a szoba színeinek alapos átgondolását, majd kiválasztását? Tudjuk, hogy a pasztellszínek nyugtató hatásúak, míg az élénkebb árnyalatok amellett, hogy feldobják lakásunkat, túlzottan izgatóak lehetnek. Mégis mi alapján válasszunk akkor?

Falszín trendek lakberendezési tippekkel - II. rész

Nem szeretne drasztikus változást a falfestés tekintetében? Semmi gond! Sokan vannak akik a fehér színre esküsznek vagy a pasztell színek állnak közelebb hozzájuk, ebben az esetben inkább a bútorok és a lakás kiegészítőivel érhetünk el olyan eredményt, amilyenről mindig is álmodtunk. De legyen bármilyen színű is a szobánk fala, a következő sorokból kötetlenül ötletelhetünk kedvünkre.

 

 

Falszín trendek lakberendezési tippekkel - I. rész

Szeretné életre kelteni a lakása szobáit a legdivatosabb színekkel és lakberendezési ötletekkel? Összeszedtük azokat a használható tippeket, amelyek segítségünkre lehetnek a kifogástalan végeredmény elérésében.

 

2021.08.03 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Falfestés nyáron

A festési munkákat tavasszal vagy ősszel a legalkalmasabb elvégezni, többek között a kedvező hőmérséklet miatt. 25 °C felett gyorsabban köt és szárad minden vizes bázisú anyag, ráadásul a festékkel is nagyobb kihívást jelenthet ilyenkor gyorsan és szépen dolgozni egyszerre. Mit lehet tenni, ha mégis a kánikula kellős közepén kerülne sor a beltéri falfestésre?

Hogyan válasszuk ki otthonunk színeit? - II. rész

Előző cikkünkben már kielemeztünk néhány fontos szempontot otthonunk beltéri falainak festéséhez a tökéletes színválasztást illetően. Ebben a részben sem lesz ez másként, hiszen csupa hasznos információt osztunk meg azzal kapcsolatban, hogy mire érdemes még ügyelnünk a harmonikus színekben tündöklő hajlék kialakításához.

Hogyan válasszuk ki otthonunk színeit? - I. rész

Szeretné otthona falait új színekben látni? Mielőtt választásra kerülne a sor tudnia kell, hogy a színek óriási hatással vannak ránk. Biztos Ön is érezte már, hogy egyes helyiségekbe belépve jó érzés tölti el, míg egy másikba okot nem találva kényelmetlenül érzi magát. Ennek magyarázata nagyon egyszerű, ugyanis a minket körülvevő színek más és más hangulatot ébresztenek bennünk. Ezek után nagy valószínűséggel felvetődik Önben az a kérdés, mégis hogyan válasszunk megfelelő színt otthonunk falaira?

2021.06.08 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Hogyan védjük a beton burkolatokat?

Legyen szó a garázsok, pincék, kamrák padlózatáról, vagy akár egy kültéri lépcsőről, ha nem kezeljük megfelelően a felületüket a beton minősége sajnos idővel elhasználódik. Azonban mindez elkerülhető a speciális beton-és padlófestékek használatával, eredményként ugyanis sokkal hosszabb ideig képesek lesznek megőrizni újszerű állapotukat, ráadásul dekoratívabbá is teszik a beton felszínét.

2021.05.25 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Medence festés házilag

Talán nincs is fantasztikusabb érzés, amikor nyáron elég a saját udvarodba kimozdulni ahhoz, hogy egy mini strand táruljon eléd a felhőtlen kikapcsolódás ígéretével a levegőben. Mondhatjuk azt is, hogy irigylésre méltó akinek ez megadatik. De! Kevésbé kecsegtető érzés, hogy minden medence tulajdonos életében elérkezik a felújítás pillanata, a legnagyobb fejtörést okozó kérdésekkel. Mégis hogyan kezdjünk bele a medence felújításába otthon, és vajon meg tudjuk-e csinálni saját kezűleg?

 

 

 

 


Horgonyt fel, azaz hogyan ápoljuk vízi járműveinket?

A jó idő beálltával a már lázban égő csónak tulajdonosok mihamarabb szeretnének vízre szállva kikapcsolódni, ezzel valószínűleg Ön is így van, azonban mielőtt ezt megtennék, a vízi járgányok tavaszi nagytakarítása mellett érdemes felmérni a csónak vagy ladik állapotát és a hibák javítására is kellő időt szánni. De vajon melyek azok a munkálatok, amelyeket szakember segítsége nélkül is bátran elvégezhetünk?

 

 

 


2021.04.23 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Tavaszi kültéri felújítás II. rész

Megérkeztünk a sokak által várt folytatással. Az előző részben a szabadban lévő fa felületek felújítása volt a téma. Ma kitérünk a kültéri fémek állagának védelmére, és az erre vonatkozó munkálatok szakszerű elvégzését ismertetjük következő sorainkban.

 

 

 


2021.04.09 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Tavaszi kültéri felújítás I. rész

Itt a tavasz! Jó idő van, így végre nekiállhatunk a beltéri munkálatok után, a kültéri teendőinkek is. Ön, hogy áll udvarának rendbe tételével? A kertben lévő fából, illetve fémből készült tárgyakat ideje kezelésbe venni, legalábbis ha azt szeretnénk, hogy sokáig szépek és használhatóak maradjanak. Most megosztjuk Önökkel, hogy miként és hogyan lehet a leghatékonyabban elvégezni ezeket a felújításokat.

 

 


2021.03.26 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Tavaszi beltéri felújítás II. rész

Készen állnak a további beltéri munkálatokra? Előző cikkünk után szusszanásnyi időt hagyva Önöknek, most újabb felújítási tippekkel szolgálunk. A mai témánk a fa nyílászárók újra mázolásáról fog szólni, hiszen ezen elemek nélkülözhetetlen alkotórészeit képezik mindannyiunk otthonának.

 


2021.03.12 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Tavaszi beltéri felújítás I. rész

Régóta tervezi a lakásfelújítást? Megérkezett a naptári tavasz, ezen időszak többekben is vágyat ébreszt, hogy belefogjanak kisebb-nagyobb otthonnal kapcsolatos munkálatokba. Ön is így van ezzel? Lássunk hát néhány ötletet, a legnépszerűbb beltéri felújításokhoz, amelyek segítségére lehetnek ezen teendői során.


2021.02.23 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Kell-e nekem mélyalapozó?

Ön is szívesen szépítgeti saját kezűleg otthonát? Ha igen, nagy valószínűséggel a beltéri festés is a saját kezű munkái közé tartozik. Tudta, hogy a mélyalapozás mennyire fontos és meghatározó a festéseink végeredményét tekintve? Tartson velünk és megosztjuk Önnel a beltéri mélyalapozás fontosságát, illetve annak helyes használatát.

2021.02.12 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Miért olyan jók a Tikkurila festékek?

A Tikkurila a prémium minőségű festékek közé tartozik, mely igen széles körben felhasználható termékeket kínál fogyasztói számára. Legyen szó beltéri falak festéséről, fémről, fáról, homlokzatról vagy akár járófelületről. A legtöbb termék környezetkímélő és antiallergéneket tartalmaz, így az egészségre és a környezetre sem ártalmasak. Könnyen tisztítható és hosszú élettartamú festékek. Kedvező tulajdonságai megtérítik a magasabb árat. Bemutatunk Önnek néhány terméket, remélve, hogy ezután bizalommal vásárolja meg és szívesen használja a Tikkurila festékeket.

 

 

2021.01.28 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Miért fontos autója alvázvédelme?

Bizonyára Ön is tudja, hogy megóvja autóját a korrodációtól, nagyon fontos az alvázvédelem. Ha időben és megfelelő kezelést kap az érintett felület, lassíthatja vagy akár meg is előzheti a rozsdásodási folyamatokat.

 

Egyre többet hall a krétafestékekről? Nincs egyedül! De vajon mire jó és miért olyan népszerű?

Ahogy minden más, kültéri fafelületeink is karbantartást igényelnek, éppen ezért a zord idő beállta előtt érdemes őket kezelni az időjárás viszontagságai és a folyamatosan jelen lévő UV-sugárzás végett.

2020.12.08 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Favédelem

Ahogy minden más, kültéri fafelületeink is karbantartást igényelnek, éppen ezért a zord idő beállta előtt érdemes őket kezelni az időjárás viszontagságai és a folyamatosan jelen lévő UV-sugárzás végett.

2020.12.01 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Miért vagyok én itt?

Annak érdekében, hogy megkönnyítsem a vásárlást, elindítottam a Festékcenter.hu szakmai blog rovatát. Itt rendszeresen jelentkezem érdekes, de leginkább hasznos szakmai fortélyokkal, iránymutatásokkal és javaslatokkal.

argep.hu