Blog

Milyen faápolót válasszunk a kültéri felújításokhoz?

Kültéri faszerkezeteink élettartamát nagyban megnövelhetjük vékonylazúr, valamint faápoló olaj használatával. A fa felületére való felhordásukkal egy olyan védőréteget hozunk létre, ami ellenállóvá teszi a különböző környezeti hatásokkal szemben. Mai cikkünkben említésre kerül néhány kiváló minőségű termék, amelyekkel biztonságos és hosszantartó védelmet nyújthat a kertjében lévő faépítmények számára.

2023.03.09 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Tavaszi lakásfelújítás egyszerűen

A tavaszi nagytakarítás alkalmával rendszerint esedékessé válik otthonunk tisztasági festése is. Mai cikkünkben olyan beltéri falfestékeket ajánlunk, amelyekkel gyorsan és könnyen elvégezheti a lakás helyiségeinek frissítő festését.

2023.02.23 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Milyen glettet válasszunk?

A lakásfelújításoknál a falak glettelése a legtöbb esetben nélkülözhetetlen mozzanat a szép és egyenletes felületek megvalósításában. Tökéletes végeredményt viszont csak megfelelő simítóanyag használatával érhető el. Nézzük meg együtt, hogy önnek melyik glett termékre lesz szüksége a munkálatok elvégzéséhez.

2023.02.09 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Hogyan válasszunk csiszolópapírt?

A felújítások során a szép eredmények eléréséhez szinte elkerülhetetlen a csiszolási folyamatok elvégzése. A megfelelő csiszolópapír kiválasztásához mai cikkünk útmutatóul szolgálhat a csiszolóanyagok óriási kínálatában.

2023.01.26 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Falszínek gyerekszobába

Felújításra vár a család legkisebb tagjának birodalma, és éppen azon hezitál milyen színű legyen a gyermek szobája? Valóban nem egyszerű döntés, hiszen a gyerekszoba kellemes hangulatának kialakításában rendkívül meghatározó szerepet tölt be a megfelelő falszín kiválasztása. Lássuk, melyek közül érdemes válogatni!

2023.01.12 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Csempe felújítása festéssel

Dobja fel otthona unalmassá vált csempéit anélkül, hogy bontani kelljen! Varázsolja újjá csempefestéssel, ami amellett, hogy bárki számára könnyen elvégezhető, rendkívül hatékony megoldás is egyben, hiszen rengeteg pénz, idő és energia megspórolható ezzel a módszerrel.

2022.12.22 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Karácsonyi stencilezés

Hogyan tehetjük stencilezéssel karácsonyi hangulatúvá a lakás különböző részeit vagy egyedivé a meglepetésnek szánt ajándéktárgyakat? Sajátítsa el mai cikkünkből a stencilezés művészetét, amivel kézügyesség nélkül is gyerekjátékká válik az ünnepi idill megteremtése.

2022.12.08 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
DIY karácsonyi kandalló

Hogyan varázsolhatná igazán különlegessé az adventi várakozás időszakát? Teremtsen meghitt hangulatot otthonában egy saját kézzel készített szívmelengető karácsonyi álkandallóval!

Beltéri falfestés karácsony előtt? Miért ne!

Régóta tervezi a lakásfestést? Vágjon bele most, és tudja le még a karácsonyi őrület előtt az ünnepi nagytakarítással együtt!

2022.11.03 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Hogyan fessünk beltéri téglafalat?

Unja már az otthonában lévő beltéri téglafalak vöröses árnyalatát? Vagy természetes fény hiányában jó lenne világosabbá tenni annak eredeti tónusát? Itt az idő új színbe öltöztetni a szóban forgó falakat!

2022.10.20 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Halloween dekorációs tippek

Ön milyen díszekkel készül Halloween ünnepére? Ha éppen ötlet híján lenne, akkor se csüggedjen, ugyanis mai cikkünkben néhány egyszerűen megalkotható dekorációs ötletet hoztunk, amellyel szinte pillanatok alatt szellemes hangulatot csempészhet otthonába!


2022.10.06 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Őszi színek a lakásban

Önt is magával ragadja az őszi természet gyönyörű színpompája? Olyannyira, ha csak egy pillanatra is, de megtehetné, akkor becsempészné otthonába az évszak szépséges árnyalatainak melegséget árasztó hangulatát?

2022.09.22 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Tapéta a fürdőszobába?

Régóta tervezi, hogy új dizájnba öltözteti unalmassá vált fürdőszobáját? Kerülje el a csempézéssel járó nagy munkálatokat, és válassza inkább a vízálló tapéta használatát! Fedezze fel a bennük rejlő kiváló lehetőségeket következő sorainkból!

2022.09.08 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Tisztasági festés

Milyen esetekben válik szükségessé a tisztasági festés elvégzése? Illetve, ha aktuálissá vált, akkor milyen festéket érdemes választanunk, amivel ismét hosszabb ideig gondoskodhatunk a falak megfelelő állapotáról?

2022.08.25 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Hogyan gletteljünk?

Szeretné házilag megoldani a glettelést, de nem tudja, hogyan kezdjen neki, mi a menete és mire kell odafigyelni? Mai bejegyzésünk nagy segítségére lesz ebben.

2022.08.04 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Milyen kültéri falfestéket válasszunk?

A ház homlokzatának felújítása előtt áll? Jól jönne egy kis segítség az ideális kültéri falfesték megtalálásához? Olvassa el mai bejegyzésünket, amelynek segítségével könnyebben eligazodhat a kültéri homlokzatfestékek világában.

Oldószeres vagy vizes bázisú zománcfestéket válasszunk?

Ajtó, ablak vagy kerítésfestés előtt áll? Nem tudja eldönteni, hogy melyik festéket válassza a munkálatok elvégzéséhez? Vizes bázisú vagy inkább az oldószeres zománcfestéket? Vajon melyik a jobb? Ismerje meg cikkünkből a szóban forgó festékek legfőbb tulajdonságait.

2022.07.07 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Megromlott festék?

A festési munkálatok végeztével mindig jó, ha marad tartalékba egy kis mennyiség a festékből, hiszen a későbbiek során a szükséges javításokat könnyen orvosolni tudjuk használatukkal. De vajon honnan lehet tudni, hogy egy felbontott festék meddig áll el, és hogyan érdemes tárolni, hogy minél tovább felhasználható legyen?

Így készítsük fel az otthonunkat a festők fogadására!

Festésre vár a lakás összes helyisége? Ilyen esetben könnyen előfordulhat, hogy úgy ítéli meg a helyzetet egyedül nehezen birkózna meg ekkora feladattal, és jobbnak látja szakember segítségét kérni, hiszen mindez valóban fárasztó és nagy munkával jár. Szeretné tudni, hogyan gyorsíthatja meg a munkafolyamatot? Vagy spórolhat meg pénzt a családi kasszába?

Hogyan távolítsuk el a régi tapétát a falról? - II. rész

Szeretne végre megszabadulni a megunt, elpiszkolódott tapétától, de nem tudja hogyan kezdjen hozzá? Az előző cikkünkben szó volt arról, hogy mivel távolíthatjuk el a régi tapétát a falról, illetve a munkát megelőző előkészületekről, most pedig sorra vesszük maga a tapéta eltávolításának a menetét.

Hogyan távolítsuk el a régi tapétát a falról? - I. rész

Az Ön számára is fejtörést okoznak a felújításra váró tapétázott falak? Hogyan szedhetné le saját kezűleg a legegyszerűbb módon úgy, hogy közben a falak felülete a lehető legkisebb mértékben sérüljön? Mai bejegyzésünkben ezzel kapcsolatban gyűjtöttünk össze néhány praktikus tanácsot.

2022.05.05 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Fehér fal előnyei

A falszín trendek világában a fehér szín örök klasszikusnak számít. Töretlen népszerűsége egyszerű letisztultságában rejlik, valamint abban, hogy bármilyen lakberendezési megoldással tökéletes egységet alkot. Mai cikkünkben sorra vesszük milyen további előnyökkel jár, ha fehérre festjük otthonunk falait!

2022.04.21 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Így spórolhatunk a falfestésen!

A beltéri falfestés költséghatékony megoldásait keresi? Mai cikkünkben eláruljuk milyen praktikákkal kímélheti meg leginkább a pénztárcáját!

Hogyan számoljuk ki mennyi festékre van szükségünk?

Beltéri falfestés előtt áll? Éppen azon töri a fejét, hogy vajon mennyi festékre lesz szüksége? Ennek a kérdésnek a megválaszolásában mai cikkünk nagy segítségére lehet.

Milyen fajta beltéri falfestéket válasszunk? - II. rész

Szeretne minél előbb nekiállni a beltéri falfestésnek? Azonban úgy érzi némi segítség jól jönne, a megfelelő festék kiválasztásához? Tartson velünk ma is - előző cikkünk folytatásában - ahol kiválóan összefoglaltuk, hogy a különböző festék fajtákat, milyen tulajdonságok jellemzik leginkább.

Milyen fajta beltéri falfestéket válasszunk? - I. rész

Ismét elérkeztünk március havába, nyakunkon a tervezett tavaszi felújításokkal. Gondolunk itt többek között az ilyenkor esedékes tisztasági festés elvégzésére. Mai cikkünkben ismertetjük a leggyakrabban alkalmazott falfestékek jellemzőit, ezzel is megkönnyítve a választás pillanatát.

2022.02.24 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Kerti faház felületkezelése

Az Ön kertjében is rend a lelke mindennek? A letisztult udvar megteremtésében egy kerti faház tökéletes megoldást jelenthet, a különböző kinti eszközeink tárolására alkalmasabb helyet aligha találnánk. 

2022.02.10 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Pereg a falfesték?

Frissen festett szép, tiszta falak veszik körbe otthonában, igen ám, de elkezd leperegni a festék a falról? Értetlenül áll a történtek előtt, hiszen gondosan ügyelt arra, hogy legjobb tudása szerint végezze el a munkálatokat? Nézzük mik lehetnek a lehetséges okok!

2022.01.27 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Hogyan tegyük penészmentessé a lakást?

Penész a lakásban? Hogyan előzzük meg ezt a bosszantó és ártalmas jelenséget, valamint mit tehetünk, ha már láthatóvá vált a falakon?

2022.01.13 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Téli lakásfelújítás?

Épphogy csak beléptünk január havába Ön már azon töri a fejét, hogy milyen beltéri felújításokat szeretne elvégezni az idei évben? Van egy jó hírünk! Nem kell várni tavaszig a tervezett munkálatokkal, ugyanis tévhit azt gondolni, hogy télen nem kezdhetünk bele szeretett lakásunk szebbé tételébe.

2022.01.11 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Ecsetek, ecsethasználat

Korábbi blogbejegyzésünkben a lazúrokról már írtunk és érintőlegesen szó volt az ecsetekről is. De hogy miért is fontos a jól megválasztott minőségi ecset?

2021.12.21 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Mit érdemes tudni a gépi színkeverésről?

A géppel kikevert festék jóval nagyobb szabadságot ad fantáziánknak, mint a gyárilag előre kikevert, vagy kézzel kevert festékek. Ma kifejtjük mi alapján és hogyan történik a gépi színkeverés

 

2021.12.07 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Melyik színkeverési módot válasszuk?

Napjainkra rendkívül közkedveltté váltak a színes falfestékek, így egyre kevesebb lakásban találkozhatunk fehérre festett fallal. Mindannyian igyekszünk megtalálni azokat a színeket és tónusokat, amelyek tökéletes tükröződései saját egyéniségünknek. Éppen ez ihlette mai cikkünket, melyben sorra vesszük a színkeverési alternatívákat, így kideríthetjük melyikkel járunk a legjobban.

2021.11.23 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
DIY ötletek karácsonyra

Ahhoz, hogy átjárjon minket az ünnepi várakozás mesés hangulata, nem feltétlenül kell azonnal a boltba rohannunk, és összevásárolni mindenféle karácsonyi dekorációt. A legjobb módja, hogy átadjuk magunkat a készülődésnek, hogyha saját kezűleg készítjük el a díszeket. Egy kis kedvcsinálóval készültünk, amelyek nem csak nagyszerűek, de még a pénztárcánkhoz is kíméletesek!

2021.11.09 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Tapétázási tippek

Éppen tapétázás előtt áll? Kövesse tanácsainkat, és az eredmény garantáltan tökéletes lesz.


2021.10.19 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
A tapéta, mint dekorációs elem

A falburkolatok történelmében a tapéta vagy óriási népszerűségnek örvendett, vagy ízléstelen dekorációs elemként tartották számon. Napjainkban fénykorát éli, ebből adódóan hatalmas kínálattal szembesülhetünk, ha éppen tapéta választás előtt állunk. Ön vajon tudja, hogy érvényesítheti a leghatásosabban ezt a dekorációs elemet?

Festék színek hatása hangulatunkra, érzékszerveinkre - II. rész

Az otthonunk színei kifejezhetik az egyéniségünket, feldobhatják a lakást, világosíthatják, vagy tágíthatják a teret. Most tovább boncolgatjuk, hogy a különböző falfesték színeknek milyen hatása is van a hangulatunkra.

Festék színek hatása hangulatunkra, érzékszerveinkre - I. rész

Ön is fontosnak tartja a szoba színeinek alapos átgondolását, majd kiválasztását? Tudjuk, hogy a pasztellszínek nyugtató hatásúak, míg az élénkebb árnyalatok amellett, hogy feldobják lakásunkat, túlzottan izgatóak lehetnek. Mégis mi alapján válasszunk akkor?

Falszín trendek lakberendezési tippekkel - II. rész

Nem szeretne drasztikus változást a falfestés tekintetében? Semmi gond! Sokan vannak akik a fehér színre esküsznek vagy a pasztell színek állnak közelebb hozzájuk, ebben az esetben inkább a bútorok és a lakás kiegészítőivel érhetünk el olyan eredményt, amilyenről mindig is álmodtunk. De legyen bármilyen színű is a szobánk fala, a következő sorokból kötetlenül ötletelhetünk kedvünkre.

 

 

Falszín trendek lakberendezési tippekkel - I. rész

Szeretné életre kelteni a lakása szobáit a legdivatosabb színekkel és lakberendezési ötletekkel? Összeszedtük azokat a használható tippeket, amelyek segítségünkre lehetnek a kifogástalan végeredmény elérésében.

 

2021.08.03 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Falfestés nyáron

A festési munkákat tavasszal vagy ősszel a legalkalmasabb elvégezni, többek között a kedvező hőmérséklet miatt. 25 °C felett gyorsabban köt és szárad minden vizes bázisú anyag, ráadásul a festékkel is nagyobb kihívást jelenthet ilyenkor gyorsan és szépen dolgozni egyszerre. Mit lehet tenni, ha mégis a kánikula kellős közepén kerülne sor a beltéri falfestésre?

Hogyan válasszuk ki otthonunk színeit? - II. rész

Előző cikkünkben már kielemeztünk néhány fontos szempontot otthonunk beltéri falainak festéséhez a tökéletes színválasztást illetően. Ebben a részben sem lesz ez másként, hiszen csupa hasznos információt osztunk meg azzal kapcsolatban, hogy mire érdemes még ügyelnünk a harmonikus színekben tündöklő hajlék kialakításához.

Hogyan válasszuk ki otthonunk színeit? - I. rész

Szeretné otthona falait új színekben látni? Mielőtt választásra kerülne a sor tudnia kell, hogy a színek óriási hatással vannak ránk. Biztos Ön is érezte már, hogy egyes helyiségekbe belépve jó érzés tölti el, míg egy másikba okot nem találva kényelmetlenül érzi magát. Ennek magyarázata nagyon egyszerű, ugyanis a minket körülvevő színek más és más hangulatot ébresztenek bennünk. Ezek után nagy valószínűséggel felvetődik Önben az a kérdés, mégis hogyan válasszunk megfelelő színt otthonunk falaira?

2021.06.08 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Hogyan védjük a beton burkolatokat?

Legyen szó a garázsok, pincék, kamrák padlózatáról, vagy akár egy kültéri lépcsőről, ha nem kezeljük megfelelően a felületüket a beton minősége sajnos idővel elhasználódik. Azonban mindez elkerülhető a speciális beton-és padlófestékek használatával, eredményként ugyanis sokkal hosszabb ideig képesek lesznek megőrizni újszerű állapotukat, ráadásul dekoratívabbá is teszik a beton felszínét.

2021.05.25 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Medence festés házilag

Talán nincs is fantasztikusabb érzés, amikor nyáron elég a saját udvarodba kimozdulni ahhoz, hogy egy mini strand táruljon eléd a felhőtlen kikapcsolódás ígéretével a levegőben. Mondhatjuk azt is, hogy irigylésre méltó akinek ez megadatik. De! Kevésbé kecsegtető érzés, hogy minden medence tulajdonos életében elérkezik a felújítás pillanata, a legnagyobb fejtörést okozó kérdésekkel. Mégis hogyan kezdjünk bele a medence felújításába otthon, és vajon meg tudjuk-e csinálni saját kezűleg?

 

 

 

 


Horgonyt fel, azaz hogyan ápoljuk vízi járműveinket?

A jó idő beálltával a már lázban égő csónak tulajdonosok mihamarabb szeretnének vízre szállva kikapcsolódni, ezzel valószínűleg Ön is így van, azonban mielőtt ezt megtennék, a vízi járgányok tavaszi nagytakarítása mellett érdemes felmérni a csónak vagy ladik állapotát és a hibák javítására is kellő időt szánni. De vajon melyek azok a munkálatok, amelyeket szakember segítsége nélkül is bátran elvégezhetünk?

 

 

 


2021.04.23 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Tavaszi kültéri felújítás II. rész

Megérkeztünk a sokak által várt folytatással. Az előző részben a szabadban lévő fa felületek felújítása volt a téma. Ma kitérünk a kültéri fémek állagának védelmére, és az erre vonatkozó munkálatok szakszerű elvégzését ismertetjük következő sorainkban.

 

 

 


2021.04.09 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Tavaszi kültéri felújítás I. rész

Itt a tavasz! Jó idő van, így végre nekiállhatunk a beltéri munkálatok után, a kültéri teendőinkek is. Ön, hogy áll udvarának rendbe tételével? A kertben lévő fából, illetve fémből készült tárgyakat ideje kezelésbe venni, legalábbis ha azt szeretnénk, hogy sokáig szépek és használhatóak maradjanak. Most megosztjuk Önökkel, hogy miként és hogyan lehet a leghatékonyabban elvégezni ezeket a felújításokat.

 

 


2021.03.26 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Tavaszi beltéri felújítás II. rész

Készen állnak a további beltéri munkálatokra? Előző cikkünk után szusszanásnyi időt hagyva Önöknek, most újabb felújítási tippekkel szolgálunk. A mai témánk a fa nyílászárók újra mázolásáról fog szólni, hiszen ezen elemek nélkülözhetetlen alkotórészeit képezik mindannyiunk otthonának.

 


2021.03.12 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Tavaszi beltéri felújítás I. rész

Régóta tervezi a lakásfelújítást? Megérkezett a naptári tavasz, ezen időszak többekben is vágyat ébreszt, hogy belefogjanak kisebb-nagyobb otthonnal kapcsolatos munkálatokba. Ön is így van ezzel? Lássunk hát néhány ötletet, a legnépszerűbb beltéri felújításokhoz, amelyek segítségére lehetnek ezen teendői során.


2021.02.23 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Kell-e nekem mélyalapozó?

Ön is szívesen szépítgeti saját kezűleg otthonát? Ha igen, nagy valószínűséggel a beltéri festés is a saját kezű munkái közé tartozik. Tudta, hogy a mélyalapozás mennyire fontos és meghatározó a festéseink végeredményét tekintve? Tartson velünk és megosztjuk Önnel a beltéri mélyalapozás fontosságát, illetve annak helyes használatát.

2021.02.12 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Miért olyan jók a Tikkurila festékek?

A Tikkurila a prémium minőségű festékek közé tartozik, mely igen széles körben felhasználható termékeket kínál fogyasztói számára. Legyen szó beltéri falak festéséről, fémről, fáról, homlokzatról vagy akár járófelületről. A legtöbb termék környezetkímélő és antiallergéneket tartalmaz, így az egészségre és a környezetre sem ártalmasak. Könnyen tisztítható és hosszú élettartamú festékek. Kedvező tulajdonságai megtérítik a magasabb árat. Bemutatunk Önnek néhány terméket, remélve, hogy ezután bizalommal vásárolja meg és szívesen használja a Tikkurila festékeket.

 

 

2021.01.28 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Miért fontos autója alvázvédelme?

Bizonyára Ön is tudja, hogy megóvja autóját a korrodációtól, nagyon fontos az alvázvédelem. Ha időben és megfelelő kezelést kap az érintett felület, lassíthatja vagy akár meg is előzheti a rozsdásodási folyamatokat.

 

Egyre többet hall a krétafestékekről? Nincs egyedül! De vajon mire jó és miért olyan népszerű?

Ahogy minden más, kültéri fafelületeink is karbantartást igényelnek, éppen ezért a zord idő beállta előtt érdemes őket kezelni az időjárás viszontagságai és a folyamatosan jelen lévő UV-sugárzás végett.

2020.12.08 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Favédelem

Ahogy minden más, kültéri fafelületeink is karbantartást igényelnek, éppen ezért a zord idő beállta előtt érdemes őket kezelni az időjárás viszontagságai és a folyamatosan jelen lévő UV-sugárzás végett.

2020.12.01 07:00
Piktor Pali
Piktor Pali
Miért vagyok én itt?

Annak érdekében, hogy megkönnyítsem a vásárlást, elindítottam a Festékcenter.hu szakmai blog rovatát. Itt rendszeresen jelentkezem érdekes, de leginkább hasznos szakmai fortélyokkal, iránymutatásokkal és javaslatokkal.

argep.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.